Links

Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN)
De NJN is dé vereniging voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die graag de natuur in gaan en willen weten wat ze daar zien. De leukste manier om dat te doen is natuurlijk door op veel kampen en excursies te gaan!
Activiteiten daar draait het om, door zoveel mogelijk activiteiten te organiseren, garanderen we dat iedere NJN´er kan doen wat hij of zij het leukst vindt: zoveel mogelijk zien en te weten komen over de natuur! We organiseren kampen, excursies, uitgebreide zomerkampen, lezingen, cursussen en meer.
De NJN bij jou in de buurt, de NJN heeft zo'n 20 actieve afdelingen, verspreid over het hele land. Deze afdelingen organiseren in het weekend excursies naar toffe natuurgebieden in de buurt.

Dutch Birding
De stichting Dutch Birding Association (DBA) is in 1979 opgericht en heeft als doel het stimuleren van het bestuderen van in het wild levende vogels en het documenteren van bijzondere waarnemingen. De belangrijkste activiteit is de uitgave van het tijdschrift Dutch Birding. Daarnaast beheert de DBA een landelijk systeem van Dutch Bird Alerts waarmee bijzondere vogelwaarnemingen zeer snel en efficiënt bekend kunnen worden gemaakt aan de deelnemers. De website van de DBA biedt inzicht in alle activiteiten van de stichting en bedient begunstigers en niet-begunstigers met foto's van zeldzame of bijzondere vogels, recente waarnemingen, pdf's van reeds uitverkochte nummers van Dutch Birding en heel veel andere informatie.

Dutch Bird Alerts
Daarnaast beheert de Dutch Birding Association een landelijk systeem van Dutch Bird Alerts waarmee bijzondere vogelwaarnemingen zeer snel en efficiënt bekend kunnen worden gemaakt aan de deelnemers. Dit nieuwe systeem heeft de plaats ingenomen van de bekende Dutch Birding-vogellijn, die de vogelaarsgemeenschap decennia lang uitstekend heeft bediend maar ingehaald is door de moderne techniek.

Waarneming.nl
Waarneming.nl wil de gebruikers inzicht verschaffen in de natuurrijkdom van Nederland. De gegevens van Waarneming.nl zijn actueel.
Waarneming.nl werkt samen met regionale en landelijke werkgroepen en voorziet hen van schermen voor het toevoegen en tonen van gegevens op maat. De site, de database en de programmatuur worden onderhouden door vrijwilligers. Gegevens worden ingevoerd door vrijwilligers.
Waarneming.nl streeft naar kwalitatief goede gegevens. Om dit te realiseren worden de gegevens dagelijks gecheckt door een aantal vrijwilligers, welke we binnen Waarneming.nl admins noemen. Deze mensen besteden dagelijks vele uren aan het controleren van de ingevoerde data.
Waarneming.nl verzamelt en toont alleen gegevens maar interpreteert deze niet. Dat is een taak voor de PGO's. Waarneming.nl streeft naar samenwerking met andere werkgroepen en PGO's om zo gegevens centraal beschikbaar te hebben voor iedereen. Door haar doelstellingen verschaft Waarneming.nl een centraal loket voor natuurminnend Nederland waar iedereen haar gegevens kan invoeren en opvragen.